Čtyři způsoby jak přispět, aneb i starý mobil může pomoci

07.09.2012 18:03
Zoologická zahrada hl. m. Prahy zapojuje své návštěvníky do projektů, které mají za cíl shromažďovat finanční prostředky na záchranu ohrožených druhů zvířat.
Celému projektu "Pomáháme gorilám" jde o zachování goril ve volné přírodě.

Celému projektu "Pomáháme gorilám" jde o zachování goril ve volné přírodě. | foto: Miroslav Bobek

Účelem nové sbírky je získání prostředků na ochranu ohrožených druhů živočichů v jejich původní domovině, na přípravu, realizaci a podporu projektů na jejich záchranu před vyhubením ve volné přírodě, na navrácení v lidské péči odchovaných jedinců do jejich původního prostředí a na vzdělávání a výchovu tamních obyvatel k pochopení a podpoře těchto snah.

Zoo Praha se aktuálně bude pomáhat záchraně adaxe v Nigeru, záchraně gaviála indického v provincii Čambal v Indii a záchraně výra filipínského ve spolupráci se záchrannou stanicí na filipínském ostrově Negros. K dalším živočichům, kterým chce zoo pomáhat, patří i kůň Převalského v Národním parku Gobi B v Mongolsku a gorily ve střední Africe.

 

sbírka za záchranu ohrožených živočichů

Sbírka bude spuštěna 15. 4. 2010 a zájemci budou moci přispívat na bankovní účet číslo 43-6804660247/0100 různými platebními metodami:

- přímo převodem na účet

- formou dárcovské SMS - tzv. DMS, např. v případě goril ve tvaru:
DMS GORILYAFRIKA na číslo 87 777

- účastí v aukcích a dalších soutěžích na stránkách iDNES.cz, Zoopraha.cz a Facebook

- odevzdáním starého mobilu v zoo (projekt se společností Rema System na podporu strážců pralesa - biosférické rezervace Dja na jihovýchodě Kamerunu). Každý odevzdaný mobil znamená příspěvek 10 Kč na tyto účely

 

Kontakt

Tereza Kubíková bojujemezazvirat@email.cz