Zoo Praha zachraňuje gorily. Zapojíte se i vy?

07.09.2012 17:58

Gorila nížinná, Středoafrická republika. Foto © Miroslav Bobek

Zoologická zahrada hl. m. Prahy zapojuje své návštěvníky do projektů, které mají za cíl shromažďovat finanční prostředky na záchranu ohrožených druhů zvířat.

Účelem nové sbírky je získání prostředků na ochranu ohrožených druhů živočichů v jejich původní domovině, na přípravu, realizaci a podporu projektů na jejich záchranu před vyhubením ve volné přírodě, na navrácení v lidské péči odchovaných jedinců do jejich původního prostředí a na vzdělávání a výchovu tamních obyvatel k pochopení a podpoře těchto snah.

Zoo Praha se aktuálně bude pomáhat záchraně adaxe v Nigeru, záchraně gaviála indického v provincii Čambal v Indii a záchraně výra filipínského ve spolupráci se záchrannou stanicí na filipínském ostrově Negros. K dalším živočichům, kterým chce zoo pomáhat, patří i kůň Převalského v Národním parku Gobi B v Mongolsku a gorily ve střední Africe.

 

 

SBÍRKA NA ZÁCHRANU OHROŽENÝCH ŽIVOČICHŮ

Zájemci budou moci přispívat na bankovní účet číslo 43-6804660247/0100 různými platebními metodami:

- přímo převodem na účet

- formou dárcovské sms - tzv. dms, např. v případě goril ve tvaru:
DMS GORILYAFRIKA na číslo 87 777.

Do ochrany goril se můžete zapojit i tak, že odevzdáte starý mobil v Zoo Praha:

- Pražské zoologická zahrada zahájila se společností Rema Systém projekt, jehož cílem je získat recyklací mobilů prostředky na podporu strážců biosférické rezervace Dja na jihovýchodě Kamerunu. Za každý odevzdaný mobil přispěje Rema Systém 10 Kč na vybavení pro muže, kteří nasazují vlastní životy, aby chránili gorily, slony a další zvířata. Více se dozvíte zde:                          https://www.zoopraha.cz/cs/o-zviratech/ochrana-prirody/prineste-stary-mobil-podporte-strazce-pralesa

Kontakt

Tereza Kubíková bojujemezazvirat@email.cz